Wat doet Team MS.nl met jullie feedback?

21 maart 2024 5 waarderingen 0 reacties

MS.nl is inmiddels 3 weken live. In de gesprekgroep 'Feedback op MS.nl' hebben we jullie gevraagd naar wensen voor verdere verbetering. Jullie hebben veel suggesties gedaan. Dank daarvoor! bekijk de gesprekgroep hier

In deze blog geven we uitleg over het proces van doorontwikkeling en hoe we jullie feedback daarin meenemen.

Doorontwikkeling is een complex proces waar veel partijen bij betrokken zijn: deelnemers van MS.nl, Team MS.nl en de drie partners; Nationaal MS Fonds, MS Vereniging Nederland en Stichting MS Research. Iedereen heeft, vanuit een andere invalshoek, wensen ter verbetering en die betreffen niet alleen de community, maar ook de bibliotheek en het activiteitenoverzicht.

De realiteit is dat er altijd meer wensen zijn dan het budget toelaat. Dat betekent dat Team MS.nl keuzes moeten maken. Bij deze prioritering houden we rekening met het aantal mensen wat deze wens inbrengt en wie profijt heeft van deze wens: de opdracht van MS.nl is om mensen met MS en hun naasten te bedienen. De behoeftes van deze doelgroep kunnen uiteenlopen; van het alleen lezen van informatie tot aan het delen van ervaringen. Ms.nl is er voor iedereen.

Wat we als eerste gaan verbeteren moet zorgvuldig vastgesteld worden en dat kost tijd. De eindverantwoordelijkheid ligt bij het bestuur in nauwe samenwerking met de projectleider van MS.nl.

Het maken van goede keuzes vraagt het ook nodige uitzoekwerk; Wat betekent deze wens precies? Hoe kunnen we hem goed vertalen naar een te bouwen functionaliteit die past bij de behoeftes van deelnemers en bezoekers? Hoe kunnen we dit zo efficiënt mogelijk doen? Daar kunnen we jullie hulp goed bij gebruiken. Op het moment werken we aan de volgende verbeterpunten:

  • Meer overzicht binnen de gesprekken; zoals bijvoorbeeld een apart overzicht van de gesprekken en groepen die je volgt

  • Makkelijk naar de laatste reacties op een gesprek kunnen gaan, zonder eerst alle reacties te hoeven lezen

  • Op een eenvoudigere manier kunnen reageren op een reactie in een gesprek

  • Als deelnemer sneller kunnen zien waar nieuwe activiteit voor jou is; bijvoorbeeld indicators bij gesprekken waar jij eerder op reageerde.

  • Het aanbieden van een dark mode of versie met meer contrast voor mensen met oogproblemen, zodat MS.nl er voor hen fijner uitziet

  • Verbeteringen aan de bibliotheek, waaronder de sectie ‘Onderzoek’.

  • Verder optimaliseren van ‘Nieuws’ en ‘Home’.

In april willen we, vooral op basis van jullie feedback, een paar bijeenkomsten organiseren om bovenstaande verbeterpunten te testen. De verwachting is dat we vervolgens eind mei en in juni een aantal verbeteringen live kunnen zetten.

Wil je meehelpen bij doorontwikkeling van MS.nl? Je kunt je aanmelden voor het nieuwe panel door in te loggen in je account en bij ‘instellingen’ aan te vinken dat je mee wilt denken over MS.nl. zie hieronder de screenshot:

Meer informatie over het uitbreiden van MS.nl kun je lezen deze pagina

Heb je nog vragen en opmerkingen? Mail ze naar community@ms.nl

Groet, namens team MS.nl,

Josien, community manager

 

Avatar van JosienJosien

Werkt in de MS-zorg

Blogt sinds januari 2024

Nieuws over de community op MS.nl

23 volgers

5 blogberichten

Volgende blogpost

Terug naar blog