De Ongeziene Strijd tegen Chronische Ziekte

22 mei 2024 3 waarderingen 2 reacties

Dit is het verhaal van een chronische ziekte, een ongenode gast die onverbiddelijk je lichaam aantast.

Het begint als een fluistering, een vage herinnering aan je kwetsbaarheid. Je lichaam komt in opstand, vermoeidheid wordt je constante metgezel. Ondanks deze innerlijke strijd blijft de wereld onwetend. Wat niet zichtbaar is, wordt vaak niet erkend. Onbegrip en oordelen treffen je als scherpe pijlen, terwijl je verdwaalt in een doolhof van twijfel en onzekerheid.

Afscheid nemen wordt een ritueel. Afscheid van de dagen waarop je vrijuit kon dansen, lachen en genieten. Afscheid van de energie die ooit zo overvloedig was, nu slechts een vage herinnering. En terwijl je rouwt om wat je verliest, weet je diep van binnen dat dit nu jouw leven is.

Het luisterend oor dat je zoekt, lijkt onvindbaar. Maar toch groeit er kracht in je. De moed om door te gaan.

In dit veranderende leven, waar de horizon voorgoed is verschoven, ontdek je een nieuwe schoonheid. Een schoonheid die schuilt in kleine momenten van vreugde, in de vastberadenheid om te blijven dromen. Jouw waarde hangt niet af van de meningen van anderen, maar van de kracht die je in jezelf vindt.

Laat de brokstukken maar vallen. Jouw verhaal is er een van moed, veerkracht en overlevingsdrang. In de duisternis van verlies, ontwaken nieuwe mogelijkheden.

© Liefs Jojo

2 reacties

23 mei 2024 om 10:20

lieve Jojo,

Je verhaal dat ik las over wat ms met je doet vond ik zo onbeschrijfelijk goed.

Ik ben je er dankbaar voor want ik laat het lezen aan mijn 15 jaar jongere zusje....dan kan ze het misschien begrijpen dat ik niet meer de oude ben (rrms nu)

Ik ben 57 jaar en zie er goed uit ondanks de rrms.....en hoop voor allen die te kampen hebben met de ziekte dat er een genezings medicijn komt.

Liefs van Paola

Avatar van liefsjojo
24 mei 2024 om 06:08

Lieve Paola,

Heel erg bedankt voor je prachtige bericht. Het ontroert me dat mijn verhaal je heeft kunnen raken en dat je het wilt delen met je zusje om haar te helpen begrijpen wat je doormaakt. Het is zo belangrijk dat we elkaar steunen en begrip vinden bij de mensen om ons heen.

Ik hoop met heel mijn hart dat er snel een oplossing komt voor iedereen die met deze ziekte leeft. Tot die tijd, laten we elkaar blijven steunen en moed geven.

Liefs en een warme knuffel,

Jojo

Avatar van liefsjojoliefsjojo

Heeft zelf MS

Relapsing remitting MS (RRMS)

Blogt sinds februari 2024

Volgende blogpost

Terug naar blog