Medicatie

8 maart 2024 0 waarderingen 0 reacties

Op 5 maart kon ik terecht bij de MS-verpleegkundige om de medicatie te bespreken."

"Ik had mij op voorhand ingelezen in de medicatie en telefonisch al aangegeven dat ik geen medicatie wilde met PML bijwerkingen."

"Aangezien de kans heel klein is dat je dit ontwikkelt, maar de kans groot is als je in het verleden langdurig verminderde witte bloedlichaampjes hebt gehad, wat ik dus heb gehad."

"Vervolgens kwam ik daar, mijn vriend was mee, en ze legde mij wat medicatieopties voor waar ik uit kon kiezen."

"Er viel veel af gezien onze wens voor een tweede kindje, maar ik heb wel gezegd dat ik er pas weer aan begin zodra het stabiliseert voor een wat langere tijd, anders durf ik het niet aan. En als het ons gegeven is."

"De Dimethylfumaraat bleef over en de Glatirameer."

"Ik koos voor de Dimethylfumaraat, maar toen ik thuis was, las ik dus dat dit een van de medicijnen is met als bijwerking PML."

"Ik raakte gelijk in de stress en heb direct gemaild dat ik toch een andere keuze wilde maken, namelijk de Ponvory."

"Eenmaal de bijsluiter goed gelezen te hebben, zie ik staan dat er een kans van 1 op de 10 is op blindheid. Ik ben wel weer zo iemand die past bij de categorie van 1 op de 10, haha, dus je raadt het al, dat wordt hem ook niet dat durf ik niet aan.

"Ik heb even met mijn zus geappt erover. Zij slikt Aubagio en die raad de MS- verpleegkundige eigenlijk af als je een kinderwens hebt, maar mijn zus zei: 'Jess, je kunt altijd een kuur volgen om het uit je bloed te halen.'"

Dit gaf mij hoop , en ik las in de bijsluiter van Aubagio dat er geen ernstige bijwerkingen bij stonden, dus heb ik gemaild dat het die moet worden.

Morgen is de MS-verpleegkundige aanwezig ik wacht even op haar reactie en anders ga ik haar bellen.

Wordt vervolgd.

Avatar van JessicaJoyceJessicaJoyce

Heeft zelf MS

Relapsing remitting MS (RRMS)

Blogt sinds februari 2024

Ms by Jess

4 volgers

11 blogberichten

Volgende blogpost

Terug naar blog