Leef! met MS - start september 2024

15 april 2024 0 waarderingen 0 reacties

In september start een nieuwe ronde van het Leef! met MS programma van Voeding Leeft en het Nationaal MS Fonds. 100 mensen met MS krijgen dan de kans om onder professionele begeleiding met hun leefstijl aan de slag te gaan. Onderzoek wijst uit dat dit effect kan hebben op MS- klachten. Al 1.350 mensen hebben aan Leef! met MS meegedaan. Deelneemster Susanne Voogd vertelt: 

‘Sinds ik met dit leefstijlprogramma meedoe, merk ik dat ik dingen terug krijg. Dat zijn grote cadeautjes. Ik kan meer multitasken en makkelijker bewegen. Dagelijks versterk ik mezelf.’ Bij Leef! met MS leer je koken met gezonde en onbewerkte producten. Met ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kunt kopen. Susanne: ‘De recepten zijn verrukkelijk. Het is een plezier om ze te maken en om op te eten. Een verwennerij, drie keer per dag.’

Hoe ziet het programma eruit? 

  • Vier pijlers komen aan bod: voeding, beweging, ontspanning en slaap

  • Digitale bijeenkomsten vanuit huis in groepsverband 

  • Eerste 6 maanden intensievere begeleiding, daarna een onderhoudsfase van 18 maanden om je te blijven ondersteunen 

  • Begeleiding door een team van een diëtist, coach, programmacoordinator een kennisexperts

  • Toegang tot een beveiligde online community waarin je in contact blijft met groepsgenoten en het begeleidingsteam. 

  • Ook vind je op de community veel inspirerende informatie in verschillende vormen, zoals blogs, animaties, receptenvideo's en podcasts. Na de eerste 6 maanden volgt een onderhoudsfase van 18 maanden waarin je, wanneer jij denkt dat dit nodig is, extra online bijeenkomsten kunt bijwonen.

Meer weten over het programma? Kijk op de website van Voeding Leeft of het Nationaal MS Fonds. Meteen inschrijven? Dat kan hier.








Avatar van MaudMaud

Werkt in de MS-zorg

Blogt sinds april 2024

Leef! met MS

1 volger

1 blogbericht

Terug naar blog