MS coach en werkvragen

25 april 2024 1 waardering 1 reactie

De MS-coaches beantwoorden vragen over MS op de werkvloer. Als geen ander weten zij met welke vragen en dilemma’s jij te maken kunt krijgen tijdens je studie of in je werk als je eenmaal de diagnose MS hebt gekregen. MS Vereniging Nederland vindt het belangrijk dat mensen met MS zo lang mogelijk kunnen blijven werken. Onze MS-coaches bieden advies op maat en praktische oplossingen.

De MS-coaches krijgen niet alleen vragen op het telefonisch spreekuur, ook kennen zij een e-mailadres: (mscoaches@msvereniging.nl. De vragen zijn divers. Uiteraard gaat het vaak over wet- en regelgeving, zoals: Hoe werkt de Wet Poortwachter? Kan ik een WAO-indicatie verliezen bij herkeuring? Wat zijn de consequenties van een WIA (Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen)? Als ik geen recht heb op een WIA-uitkering heb ik dan recht op WW? Krijg ik automatisch een IVA-uitkering (Inkomensvoorziening Volledig Arbeidsongeschikten) wanneer ik niet kan werken? Wat en hoe vertel ik het aan mijn werkgever dat ik MS heb? Mijn werkgever wil dat ik een IVA-keuring aanvraag en ik niet; hoe moet ik handelen?  Wat staat mij te wachten bij een keuring? Wat zijn de mogelijkheden bij re-integratie?

Het eerste telefonische consult van een MS-coach is gratis. Blijkt je vraag ingewikkelder dan kun je in overleg met de MS-coach een vervolgconsult inplannen. Daaraan zijn dan wel kosten verbonden. MS-coaches kunnen zowel werknemers als werkgevers een begeleidingstraject aanbieden om ervoor te zorgen dat mensen met MS zo lang mogelijk blijven werken. Leden van MS Vereniging Nederland kunnen tegen korting een MS-coach voor een begeleidingstraject inhuren. De MS-coaches bespreken ook de mogelijkheid om hen via de werkgever in te huren.

1 reactie

Avatar van irini
9 mei 2024 om 22:08

Ik heb een vraag . Ik ben ZZP er geweest en heb door mijn ziekte mijn bedrijf moeten beindigen . Daardoor ben ik in de bijstand beland . Nu heeft men mij geadviseerd(coach werk en inkomen ) om mij te laten afkeuren . Kan ik met die vragen ook bij een MS coach terecht?De bijstand doet daar niet meer aan zeggen ze nu ….Weten zij ook hoe dat met ZZPers gaat?

MS Vereniging Coaches

5 volgers

3 blogberichten

Volgende blogpost

Terug naar blog