Voorstellen openbaar

Laatste activiteit: 16 februari 2024 5 reacties 2 volgers 1 waardering
Avatar van Esmeralde
Esmeralde
Moderator
14 februari 2024 om 22:18
Moderator

Hoi allemaal

Ik ben Esmeralde en samen met Eva moderator van deze groep

Ik ben 52 jaar , getrouwd en moeder van een dochter van 28 . Ik woon in het midden van het land .

Ik heb ontdekt dat in beweging blijven voor mensen met ms erg belangrijk is .
Zelf sport ik 2 x per week onder begeleiding van de fysiotherapeut , daarnaast doe ik 1 x per week yin yoga . En probeer ik elke dag een kwartier tot half uur met onze 2 honden te wandelen.
Verder ben ik een echte waterrat . Ik zwem het liefste in de open lucht ben niet zo’n fan van overdekte zwembaden . Ook duik ik graag. Dit geeft me totale ontspanning, maar ik duik alleen in Egypte (Hurghada) ik heb wel graag warm water en wat te zien

Ik ben benieuwd wat jullie aan beweging en sporten doen

Bewerkt op 14 februari 2024 om 22:18

5 reacties

Avatar van Eva
Eva
Moderator
16 februari 2024 om 17:54
Moderator

Hoi allen,

Ik ben Eva, 36 jaar en sinds 2021 met de diagnose RRMS.
In de jaren voor de diagnose sportte ik weinig, er speelden toen de beperkingen vanwege COVID en dat maakte dat de routine in het bewegen er flink uit was bij mij. Sinds m’n diagnose sport ik 2 keer per week bij de fysiotherapeut, wat me erg goed bevalt. Wanneer ik door omstandigheden even niet heb gesport, merk ik meteen dat mijn lijf een stuk stijver aanvoelt en bijvoorbeeld het lopen ook moeizamer gaat daardoor.
Dan ben ik meteen weer bewust van hoe belangrijk beweging is!
Rust roest zeggen ze toch? ;)

Bewerkt op 16 februari 2024 om 17:54
16 februari 2024 om 18:00

Is het niet leuker om van de sportvraag een apart gesprek te maken? Komt niet zo goed tot z'n recht in een voorsteltopic. Maar dat is slechts mijn mening. ;-)

Avatar van Esmeralde
Esmeralde
Moderator
16 februari 2024 om 18:24
Moderator

Hallo Leeuwtje

Dank je voor je reactie
Dit is het voorstellen in de groep bewegen
Op een later tijdstip ga ik nog een aparte post maken over wat ik doe aan sporten en bewegen en misschien schrijft Eva mijn mede moderator ook nog een post over haar bewegen en sporten

16 februari 2024 om 18:49

Ah, nu zie ik het! Moet even wennen aan dit "forum". Zie ook diverse dingen door elkaar lopen in verschillende gesprekken, moet even puzzelen wat ik waar moet plaatsen.

Zelf sport ik niet bijzonder veel, maar ik beweeg wel veel. Ik reed voorheen regelmatig paard, maar mijn manege moest sluiten en ik ben nog even zoekende. Ik hoop binnenkort weer 1x per 14 dagen te kunnen lessen op een andere manege. Daarnaast heb ik 1x per week fysio en volg ik 2x per week een les yin yoga. Ik probeer aanvullend op de fysio nog 1x per week zelf te trainen in de sportschool.

Ik fiets veel, heb zelf ook geen auto. Alles tot zo'n 25 km afstand doe ik op de (elektrische) fiets als het even kan. Zo niet, dan reis ik met het OV en daarvoor moet ik dan meer lopen (naar de haltes, overstappen, etc). Afgelopen zomer heb ik een fietstocht door Zweden gemaakt van 450 km en ik fiets thuis regelmatig ter ontspanning, km of 40/50.

Beweging heb ik genoeg, sport en conditietraining laten helaas te wensen over...

Avatar van Esmeralde
Esmeralde
Moderator
16 februari 2024 om 21:38
Moderator

Geeft niets Leeuwtje we moeten allemaal wennen
Als ik het zo lees doe je meer dan genoeg aan sport en bewegen

Half uurtje per dag bewegen is de normale norm volgens mij en dat kan ook half uurtje wandelen zijn verdeeld in stukjes

450 km fietsen door Zweden petje af ik doe je dat niet na . Trouwens 40 / 50 km ook niet ben al blij als ik 12 km redt op mijn elektrische fiets 🚲

Bewerkt op 16 februari 2024 om 21:40