Zenuwpijn

Laatste activiteit: 26 april 2024 9 reacties 3 volgers 2 waarderingen
9 april 2024 om 12:27

Goedemiddag

Ik had al een tijdje last van tintelingen in mijn duim wijsvinger en middelvinger..mijn fysio adviseerde dry needling..nu had ik 3 behandelingen gehad en heb nu al 3 weken zo'n pijnlijke zere arm schouder..ze gaat van zenuwpijn uit..maar zou het ook van de dry needling kunnen komen?ik twijfel om de neuroloog te bellen erover

9 reacties

Avatar van Esmeralde
Esmeralde
Moderator
9 april 2024 om 16:00
Moderator

Hoi Anniek

Ik zou je adviseren om contact op te nemen met de neuroloog of ms verpleegkundige.

Ik heb geen ervaring met dry needling dus geen idee of het met elkaar te maken heeft . De tintelingen die je hiervoor al had kunnen ook ms klachten zijn . Alle nieuwe klachten of verergering van klachten is altijd goed om de neuroloog of ms verpleegkundige te laten weten .

Is jou fysio een gespecialiseerde ms fysiotherapeut?

Avatar van Christine
12 april 2024 om 14:51

Hoi Anniek, ik zou de neuroloog wèl bellen. Al die zenuwen zijn zo'n verfijnd netwerk, je weet niet waar de kink in de kabel zit en wie weet is hier wèl iets aan te doen.

Ik heb vóór mijn diagnose 2 jaar met een paar tintelende vingers en een zere nek/schouder gelopen. Het werd steeds erger, ik kreeg ook uitval. Het begon met een wervelkanaalvernauwing, daar kwam een nekhernia bij. Fysio (gewoon oefeningen en massage), blijven bewegen en pijnstilling hielpen niets. Een operatie wel: de pijn, tintelingen en uitval waren weg.

Nu zeg ik dus niet dat iedereen met tintelende vingers hetzelfde heeft als ik (had), maar het kan zeker geen kwaad om te bellen met je neuroloog. Ook met de vraag of dry needling van invloed kan zijn op pijn en tintelingen.

Fijne dag en groetjes van Christine

13 april 2024 om 13:01

Hoi Anniek,

Ook ik zou contact opnemen met de MS-verpleegkundige of neuroloog, wegens de redenen die Esmeralde en Christine al noemden.

En wat ik heb gelezen over dry needling is dat er wel pijn kan optreden door de behandeling, maar dat die pijn normaal gesproken binnen ca. 1 tot 5 dagen over zou moeten zijn.

Ik hoop dat de pijn te behandelen is door je neuroloog. Wellicht met medicatie voor zenuwpijn in het geval het inderdaad om zenuwpijn gaat. Hoop dat je klachten snel verminderen of over gaan!

Bewerkt op 16 april 2024 om 13:41
13 april 2024 om 20:10

Hallo Anniek,

Ik heb op advies van de revalidatie-arts een paar keer dry needling gehad ivm overbelasting van mijn been. Om zo de spanning in de spier te verlagen.

De fysio had geen ervaring met toepassing dry needling bij MS. De neuroloog had echter geen bezwaar.

Bij mij hielp het om de spierspanning te verlagen en ik heb geen pijn gehad.

Maar ik zou sowieso contact opnemen met neur/vpk over deze pijn.

Bewerkt op 20 april 2024 om 11:06
15 april 2024 om 14:13

Allemaal heel erg bedankt voor jullie reacties..

Ik ga het toch maar even overleggen met de neuroloog en kijken wat die er van vind..de pijn is de meeste dagen niet te doen

Gr Anniek

25 april 2024 om 13:51

Hoi Anniek,
Ik heb zelf ook veel last van zenuwpijn, komt door mijn MS.
Hiervoor slik in Pregabaline, waardoor ik daar bijna geen last meer ervan heb.
Dus net als alle andere mensen voor mij, is het raadplegen van Neuroloog aan te raden.
Heb jij al een gesprek gehad en hoe is het verlopen, of weet je al iets meer.?

Groet Marcel

25 april 2024 om 23:42

Hoi Anniek,

Goed dat je het oppakt met de neuroloog! Er zijn diverse methodes om pijn te bestrijden en daar kan de specialist het beste antwoord op geven.

26 april 2024 om 11:40

Ik heb de neuroloog gebeld voor een afspraak..jammer genoeg is het altijd druk en kan ik pas eind mei terrecht..nog even afwachten dus

26 april 2024 om 13:30

Hoi Anniek38,

Vervelend dat je nog tot eind mei moet wachten voor een afspraak met de neuroloog, als je zoveel pijn hebt 😧. Wellicht dat je huisarts nog iets voor je kan betekenen (wat betreft pijnbestrijding)?

Veel sterkte gewenst!

Bewerkt op 26 april 2024 om 13:49