Misselijkheid

Laatste activiteit: 22 april 2024 23 reacties 2 volgers 1 waardering
Avatar van Esmeralde
10 april 2024 om 10:19

Hoi allemaal

Ik ben al een hele tijd elke dag misselijk 🤢 en verminderde etenslust
Is dit iets dat jullie herkennen?
Hebben jullie tips ?

23 reacties

10 april 2024 om 11:15

Hoi Esmeralda,

Ik ben ook regelmatig misselijk maar heb nog wel eetlust. Kan ook niet verklaren waarom of waar die misselijkheid vandaan komt. Het komt en gaat gedurende dag.

Ben je ook afgevallen?

Bewerkt op 10 april 2024 om 11:16
Avatar van Esmeralde
10 april 2024 om 14:16

Dank je voor je reactie Jelly

Was het maar zo dat ik afviel kan wel wat kilo’s missen

Fijn om te weten dat ik niet de enige ben met deze klacht

Avatar van Stephanie
10 april 2024 om 14:43

Hoi Esmeralde,

Herkenbaar, regelmatig misselijk zijn. Tijdens mijn eerste (en vooralsnog laatste🤞) schub was ik weken aan een stuk misselijk. Ik kreeg er medicatie tegen, maar dat hielp helaas niet zo goed. Nu ben ik af en toe nog wel eens misselijk. Ik kan dat dan herleiden naar dat ik teveel over mijn grenzen gegaan ben.

Groet Stephanie

10 april 2024 om 14:46

Hoi Esmeralde,

Ik heb geen last van gebrek aan eetlust, maar wel af en toe van misselijkheid. Dat heeft bij mij vaak te maken met maag-/darmproblemen (darmproblemen komen vaak voor bij MS). Heb jij daar misschien ook last van? Bij mij helpt in dat geval vaak meer bewegen en stress verminderen. Verder kan bij MS misselijkheid ook voor komen in combinatie met duizeligheid. En gebrek aan eetlust kan o.a. te maken hebben met kauw-/slikproblemen door MS.

Bovenstaande is wat ik weet voor wat betreft de oorzaken die met MS te maken hebben. Maar er kunnen veel andere oorzaken (al dan niet gerelateerd aan MS) mogelijk zijn zoals stress/depressie, bijwerkingen van medicatie, oververmoeidheid, een maagontsteking tot zelfs hartfalen. Misschien is het goed om er door je huisarts naar te laten kijken als je dat nog niet gedaan hebt. Misschien dat deze een oorzaak/oorzaken kan vinden waar (eenvoudig) wat aan gedaan kan worden.

Bewerkt op 13 april 2024 om 13:25
Avatar van Esmeralde
10 april 2024 om 16:51

Hoi Stephanie en Marina

Dank jullie voor jullie reactie

Ik vermoed zelf dat het ms gerelateerd iets is, maar twijfel of ik naar de huisarts moet of niet . Ik heb de huisarts een berichtje gestuurd. Want ik kan alles wel op ms afschuiven maar er kan natuurlijk makelijk iets anders aan de hand zijn .

Ik vermoed dat het wel iets te maken heeft met overbelasting en over grenzen gaan .
Maagdarmproblemen ben ik ook mee bekend . Ik heb lactose intollerantie en vaak diarree nooit bij stil gestaan dat die diarree hebben ook van ms zou kunnen komen . Ik gebruik een maagbeschermer omdat maagslijmvlies aangetast is door de prednisolon kuren en gebruik van pijnstillers. Tot een week of wat geleden was het op maagdarm gebied vrij rustig , maar nu dus heel veel misselijk en geen eetlust . Ik dwing mezelf om wel netjes drie gezonde maatlijden te eten . Al zou afvallen geen probleem zijn kan wat kilo's missen, maar als je niet gezond eet kom je weer een hoop gezonde voedingsstoffen te kort en die hebben we allemaal nodig . Ik sta vaak al misselijk op ,dan zou je toch verwachten dat je dan nog niet over je grenzen bent gegaan. En nee ik kan niet zwanger zijn .

2 mei een afspraak bij een revalidatie arts om te kijken of revalideren een optie is .

10 april 2024 om 19:39

Heb je heel misschien onlangs corona gehad?

Avatar van Esmeralde
10 april 2024 om 20:02

Hoi Leeuwtje

Dank je voor je reactie

Al 4 x corona gehad maar niet onlangs

Bewerkt op 10 april 2024 om 20:02
Avatar van Esmeralde
11 april 2024 om 00:46

Ik heb morgenmiddag een afspraak bij de huisarts . Hij wilde me op spreekuur zien
Ik zal jullie laten weten wat er uitkomt

11 april 2024 om 08:55

ik zou niet aan MS denken, maar je hebt een afspraak bij de HA dus eerst eens zien wat die zegt

11 april 2024 om 12:47

Hi Esmeralde,

Ja ik heb regelmatig (in lange episodes) last van misselijkheid en vol gevoel maar ook reflux door te weinig maagzuur. Maar dan ondanks een vol gevoel, heb/ krijg ik wel honger!!

Heb odansetron gekregen van de neuroloog en dat hielp wel wat tegen de misselijkheid.

Maar het eetprobleem/ vol gevoel en daardoor ook misselijk is continu terugkerend iets en steeds langer. :-( Kan bepaalde dingen niet meer eten of drinken.

Heb je ook last van een vol gevoel of reflux oid?

Goed iig dat je naar de huisarts gaat.

Avatar van Esmeralde
11 april 2024 om 21:36

Vanmiddag naar de huisarts geweest. De darmen zijn geïrriteerd/ ontstoken. Daarvan misselijk.Ik heb volcolon zakjes gehad om de darmen rustiger te krijgen dan zou het over een week stukken beter moeten zijn . Anders weer contact opnemen met de huisarts .

Beetje jammer dat ik van de zakjes nog misselijker ben .
Even doorzetten kan niet beter zijn van 1 zakje 🤭

Bewerkt op 11 april 2024 om 21:39
12 april 2024 om 08:35

Gelukkig dat er wel iets aan de oorzaak is te doen. Sterkte met het volhouden van de 'kuur' en spoedige beterschap gewenst!

Bewerkt op 12 april 2024 om 08:36
12 april 2024 om 10:11

Esmeralda, fijn dat de huisarts een oorzaak heeft kunnen vinden van jouw misselijkheidsklachten. Beterschap 🍀

Avatar van Christine
12 april 2024 om 10:34

Hee Esmeralde, heeft de huisarts ook nog iets kunnen zeggen over de oorzaak van de ontsteking? Anyway, succes met de zakjes😉

Groetjes van Christine

Avatar van Esmeralde
12 april 2024 om 10:51

Dank jullie voor de reacties

Iets concreet zeggen over oorzaak vond de huisarts lastig . Het zou kunnen zijn door een bacterie of honderden andere dingen 🤷🏻‍♀️. Ik heb in Egypte wel diarree gehad 1 dagje . Maar dat is eigenlijk heel normaal daar . Ik heb daar toen ook de lokale pillen voor ingenomen . Meestal is het daarna dan allemaal weer ok .