Muggen!

Laatste activiteit: 15 mei 2024 5 reacties 0 volgers 0 waarderingen
Avatar van Pinkie2
14 mei 2024 om 02:26

Hallo ieder,

Een probleempje wat iedereen deze dagen wel gaat tegenkomen; muggen! Dit jaar hebben we super groot en agressief zoem-tuig in huis. Zo lijkt t i.i.g. Nu heb ik n muggen-allergie. M'n arm wordt bv 2x zo dik, vingers lijken worstjes, plek is enorm en vuurrood, warm, blijft weken jeuken en zichtbaar. En ik krijg vaak verhoging/koorts, spierpijn, hoofdpijn.. Niet fraai dit alles. Maar kan t kwaad? Qua ms dan. En, weet t niet meer zeker, maar vóór ms had ik dit geloof ik niet. Heeft iemand dit ook? En evt hints en/of tips?

5 reacties

14 mei 2024 om 13:34

Hallo Pinkie2,

Ik moest wel even lachen om het woord "zoem-tuig" 😂. Maar zo'n muggen-allergie word je natuurlijk niet vrolijk van.. Wellicht gaat het om de tijgermug(?) Zoja: dat kan wel gevaarlijk zijn voor mensen met een zwakke gezondheid. Misschien is het goed, als je dat nog niet deed, om jezelf in te smeren met Deet en een klamboe op te hangen boven je bed. En om ervoor te zorgen dat er geen stilstaand water in of rondom huis is (omdat muggen daar hun eitjes in leggen).

Op het nu gesloten MSWeb-forum (waar ik jaren actief ben geweest) en ook hier op MS.nl ben ik eigenlijk nog nooit eerder deze klacht tegen gekomen. Maar dat zou kunnen komen omdat de opkomst van groot en agressief zoem-tuig nog niet zo lang geleden is begonnen.. Ik zou dit ook met je MS-verpleegkundige of neuroloog bespreken v.w.b. de invloed op je gezondheid.

Sterkte met dit vervelende zoem-tuig 🤔😉!

Bewerkt op 14 mei 2024 om 14:10
14 mei 2024 om 13:57

Mijn tips:

  1. Tegen gezoem: oordoppen in.

  2. Als je ze hoort snachts dan de lamp aan en de boel uitmoorden (zeer effectief want dan zitten ze niet verstopt).

  3. Op alle ramen een hor. Eventuele open gaten afdichten

  4. Een elecktrische muggenracket (werkt beter dan ouderwets ding, knop in houden en zwaaien door de lucht)

  5. Een klamboe

  6. Je arm boven het dekbed leggen, dan prikken ze daar en zoemen ze niet naast je oor.

Dat zijn zo'n beetje mijn tips. Mijn man wil geen klamboe, maar de overige 5 tips daar overleef ik het goed mee. Helaas geen tips tegen allergie 😬

Avatar van Sara
14 mei 2024 om 17:19

Hoi Pinkie,

Helaas kun je allergieën ontwikkelen op ieder moment van je leven. Voor zover ik weet is er geen relatie met MS. Ik denk ook niet dat het kwaad kan voor de MS, maar vervelend is het wel, zacht gezegd.

je hebt al goede tips gekregen. Als je hier toch nog regelmatig mee te maken hebt, zou ik zeker overwegen om in het muggenseizoen een antihistaminicum (loratidine of cetirizine bijvoorbeeld) te slikken, liefst in overleg met een arts.

Avatar van Pinkie2
14 mei 2024 om 22:14

Dank voor aandacht, had in verre omgeving al elk bakje water geleegd en heb 2 klamboes. Elk onbewaakt moment slaan ze toe. Ga corticosteroïden-zalf smeren. Dan maar zo.🦟😖

15 mei 2024 om 17:25

Corticosteroïden-zalf schijnt goed te helpen, las ik net, dus hopelijk ben je dan snel van je allergische reactie af binnenkort 🤞!

Nog enkele tips ter bestrijding/voorkoming van het 'tuig':

  • Zorgt voor voldoende beplanting in je tuin. Dit zorgt ervoor dat de natuurlijke vijanden worden aangetrokken.

  • Zet ventilatoren in. Muggen houden namelijk niet van tocht. Daarnaast zijn ze zwakke vliegers waardoor ze eenvoudig door de wervelwind worden weggeblazen.

  • Plaats stootvoegroosters in de spouwmuur. Zo voorkom je dat muggen via de spouwmuur toegang krijgen tot de kelder of kruipruimte.

Bewerkt op 15 mei 2024 om 17:29