Hulpmiddelen

Laatste activiteit: 16 maart 2024 2 reacties 0 volgers 1 waardering
Avatar van irini
16 maart 2024 om 11:06

Hallo allemaal !

Ik zit met een vraag . Ik heb al een geruime tijd een wandelstok en kan inmiddels niet meer zonder. Maar ik zie vaak ook mensen met een kruk lopen . Ik zit mij af te vragen of er hier ook mensen zijn die met een kruk lopen en zo ja wat het verschil is in lopen…. Ik heb een klapvoet denk ik en krijg nu ook een EVO . Heb nu een leenmodel .

Dus wat is het verschil tussen een loopkruk en een wandelstok? Ben op zoek naar ervaren met mensen die beide hebben uitgeprobeerd.

2 reacties

16 maart 2024 om 14:50

Hoi Irini,

Ik heb met beiden gelopen. Eerst met een opvouwbare wandelstok (met ergonomische handgreep). Deze was makkelijk overal naartoe mee te nemen door z'n opvouwbaarheid. Echter ondersteunde deze niet meer genoeg toen ik last kreeg van een verslechterde balans en stijfheid.

Daarna over gestapt op elleboogkrukken, met 'gesloten' manchetten (niet opvouwbaar). Deze geven meer steun en je bent stabieler bij het lopen dan met wandelstokken, waardoor je ook wat langer door kunt lopen. Dit was wat mijn fysiotherapeut zei en zo heb ik het zelf ook ervaren.

Bewerkt op 16 maart 2024 om 15:56
HESEB
Moderator
16 maart 2024 om 20:53
Moderator

Hoi Irini,

Klopt meer steun en stabiliteit. Wat ik zelf heel er handig vind is dat de kruk aan de manchet aan je arm blijft hangen als je iets pakt, zwaait, krabt……. In winkels wel uitkijken dat de kruk niet het hele rek leeg maait. 😅

👋