HFAD= Hip Flexion Assist Device

Laatste activiteit: 23 april 2024 5 reacties 0 volgers 3 waarderingen
16 april 2024 om 13:36

Sinds december 2023 heb ik via de revalidatiearts in het VUMC Amsterdam een HFAD aangemeten gekregen. Ik heb dit voor mijn rechterbeen en bevalt me zo goed dat ik tot nu toe (april 2024) vorderingen heb gemaakt met het verder en gemakkelijker lopen. Ik heb wat dat betreft meer vrijheid terug en omdat ik meer loop en bijvoorbeeld in het winkelcentrum niet alleen meer naar beneden hoef te kijken van waar ik mijn voet neerzet maar ook weer om mij heen kan kijken.

5 reacties

Avatar van Esmeralde
16 april 2024 om 17:28

Wat goed dat je dit deelt en wat fijn dat dit zo goed werkt voor jou . Ik had hier nog nooit van gehoord

17 april 2024 om 00:21

Hoi Margreet,

Wat enormfijn dat je door dit hulpmiddel weer wat beter kan lopen en ook om je heen kan kijken. Dat zal best wel energie schelen kan ik me zo voorstellen als je niet steeds naar de grond hoeft te kijken.

Groetjes

17 april 2024 om 09:13

Hallo Margreet, wat fijn dat de orthese zo'n goed effect bewerkstelligt. Ik heb vergelijkbare ervaringen met de HFAD, en kan je melden dat het effect lang aanhoudt. Toi toi.

21 april 2024 om 18:28

Hoi Margreet en Zijn of A-zijn, wat goed om te horen! Ik heb er toevallig net eentje te leen meegekregen van het revalidatiecentrum om uit te proberen. Moest wel over een drempel heen eerlijk gezegd, want mensen kijken wel (met een blik van wat is dat, wat heeft ze). Ik ben samen met mijn dochter gaan lopen, dat voelde als grote steun:-)

En tot mijn verbazing: ipv 15 max 20 minuten kon ik 2 keer zo lang lopen! De elastieken hielpen mijn been op te tillen en toen mijn been moe werd zette ik het wat strakker en ging het nog beter. Dat is het wel waard om met een gek ding om mijn been te lopen! Dus ik ga vragen aan het revalidatiecentrum of ze 'm voor me willen bestellen:-)

23 april 2024 om 16:32

Wat 'n mooi bericht, Elvi. Mijn ervaring is dat onbekenden het eerder een cool hulpmiddel vinden dan sneu. Voor wat het waard is. Mijn lust for life is sinds ik de HFAD gebruik flink toegenomen, het stimuleert immers enorm als jijzelf veilig rechtop lopend die brief op de bus kan doen, de vuilniszak kan wegbrengen of de winkel/het restaurant of theater kan betreden. Toi toi.