Voorstellen

Laatste activiteit: 22 februari 2024 4 reacties 3 volgers 4 waarderingen
Esmeralde
Moderator
14 februari 2024 om 21:39
Moderator

Hoi Allemaal

Ik ben Esmeralde en ben samen met Marc moderator van deze groep .

Ik ben 52 jaar ik ben getrouwd en heb een dochter van 28 . Ik woon in midden van het land

Ik heb de diagnose ms sinds 2008, maar de klachten zijn achteraf gezien al begonnen in 1987 .Een lange zoektocht dus naar wat er nou met me aan de hand was .

Leuk als jullie je ook even voorstellen en vertellen hoe de diagnose bij jullie ging . Duurde het lang of had je snel een diagnose . En weet je ook welke vorm ?
Of heb je nog geen diagnose en is alles nog onduidelijk. Voel je vrij om vragen te stellen

Bewerkt op 14 februari 2024 om 22:02

4 reacties

Marc-BBQ
Moderator
15 februari 2024 om 09:02
Moderator

Hoi Esmeralde.
mijn diagnose duurde van eerste klachten tot de stempel MS ongeveer een jaar of 4. Omdat in reguliere ziekenhuizen in Nederland niks kon vinden en alles door corona erg lang duurde (soms 4 tot 6 maanden wachten op een consult of MRI) heb ik een second opinion gevraagd in België. Waar ik ook op dat moment ook werkzaam was. De diagnose is dus gesteld in België. En deze neuroloog had 3 weken nodig om tot de conclusie te komen. Deze conclusie moest wel bevestigd worden in Nederland.

Marc

21 februari 2024 om 17:03

Hallo!

Ik ben moeder (35) van twee kinderen 4 en 2,5 jaar. Ik zit midden in de malle molen van het ziekenhuis. Nadat ik drie weken geleden met tintelingen en dove benen en half gezicht bij de huisarts geweest ben. (Ik heb vorig jaar de diagnose fibromyalgie gekregen)

Hij stuurde me door op verdenking van MS. Ik kon dezelfde dag nog terecht bij de ms neuroloog en kreeg een gesprek en neurologisch onderzoek waar ik naast hypesthesie kin rechts en onderbeen rechts, ik ook de hak hiel proef beide benen niet goed kon doen.

Ook last van blaasklachten, wazig zien en vertigo. Geheugenproblemen en heel vermoeid.

Over drie weken MRI hoofd en ruggenmerg. Inmiddels nog 1 week wachten tot de MRI 29 februari.

Afgelopen twee weken waren de klachten geleidelijk erger geworden ook tintelende tenen en voeten en door mijn benen zakken. Het lijkt er op dat die klachten nu wel weer voorbij lijken te gaan. Behalve als ik te veel heb gedaan en savonds in bed lig.

Ik ben erg benieuwd wat er uit de uitslag komt en of ik nog meer onderzoeken krijg.

Bewerkt op 21 februari 2024 om 17:09
22 februari 2024 om 05:59

Hallo lotgenoten,

ik ben Amier 40 jaar en sinds 2003 heb ik MS diagnose. Bij mij begon met verlamming aan mijn rechterkant en kon totaal niks meer ( was een hel ) zien , praten , eten , kon letterlijk niets meer . 4 weken opgenomen geweest in ziekenhuis en na veel onderzoeken kwam diagnose MS ( actieve vorm ) toch probeer ik het beste van te maken

Sterkte allemaal 🙏

Esmeralde
Moderator
22 februari 2024 om 11:39
Moderator

Welkom Vurelien en Amier

Binnen deze groep hoop ik dat we een veilige omgeving kunnen creëren voor iedereen die worstelt met bepaalde vragen of juist zijn of haar ervaringen wil delen rondom de diagnose en de klachten die je ervaart.

Deel je ervaring openbaar zodat iedereen kan meelezen en daarmee uitgenodigd wordt om mee te kletsen. Of alleen binnen de community als dat voor jou prettiger voelt. Allemaal goed. Kies de manier die bij jou past. Laten we met elkaar het gesprek aangaan.

Groetjes Esmeralde