Welkom in de gespreksgroep ‘Psychische impact van MS’ (leuk als je je hier ook even voorstelt!)

Laatste activiteit: 26 maart 2024 3 reacties 3 volgers 6 waarderingen
Avatar van Stephanie
15 februari 2024 om 10:37

Hallo jij,

Welkom in deze groep. Waar we met elkaar het gesprek aangaan over de psychische impact van MS. Want het hebben van MS, dat betekent nogal iets. Voor jou als je MS hebt, maar ook als naasten. Fijn om daar met elkaar over te kunnen sparren, informatie te delen of om gewoon even van je af te kletsen.

Binnen deze groep hoop ik dat we een veilige omgeving kunnen creëren voor iedereen die worstelt met bepaalde vragen of juist zijn of haar ervaringen wil delen. Voel je welkom.

Deel je ervaring openbaar zodat iedereen kan meelezen en daarmee uitgenodigd wordt om mee te kletsen. Of alleen binnen de community als dat voor jou prettiger voelt. Allemaal goed. Kies de manier die bij jou past. Laten we met elkaar het gesprek aangaan.

Nog even kort over mijzelf… Ik ben Stephanie, 41 jaar, getrouwd met Kees en woonachtig in Brabant. Naast Kees zijn er twee bonus dochters in mijn leven en twee ondeugende hondjes. ;-)

Samen met Eva ben ik Moderator binnen deze groep. In 2021 kreeg ik zelf de diagnose MS. In 2023 ben ik volledig arbeidsongeschikt verklaard en zit ik in de IVA.

Op naar veel fijne en waardevolle gesprekken met elkaar!

Lieve groet Stephanie

Bewerkt op 23 maart 2024 om 18:18

3 reacties

Avatar van Eva
Eva
Moderator
23 maart 2024 om 18:33
Moderator

Ik ben Eva,
Moderator van deze gespreksgroep. Ik ben 36 jaar, samenwonend en ik heb het geluk dat ik nog kan werken. Ik kan me nog goed herinneren hoe ik de periode net na de diagnose heb ervaren, wat een rollercoaster, ook zeker emotioneel gezien. Het is een rouwproces, wat telkens weer opengekrabt wordt als je geconfronteerd wordt met iets wat je niet meer kan.. Gelukkig heb ik hier m'n weg in kunnen vinden, maar dat neemt niet weg dat het niet moeilijk blijft.

Ik vind het belangrijk dat het onderwerp 'psychische klachten' bespreekbaar mag zijn. Soms lijkt het nog een taboe, terwijl het veel voorkomt! Zeker ook bij mensen met MS. Heel begrijpelijk ook bij zo'n pittige ziekte.
Daarnaast is het ook mogelijk dat door de veranderingen in je brein, je ook biologisch gezien gevoeliger wordt voor psychische klachten..

Ik vind het artikel op deze website heel helder hier over, misschien interessant om ook even te lezen 🤓

Het is niet niets allemaal, en ik hoop dat je hier de ruimte voelt om hierover te praten binnen deze groep, zodat we elkaar kunnen steunen 🍀

Leuk als je jezelf hieronder ook even voorstelt!

Bewerkt op 24 maart 2024 om 23:58
26 maart 2024 om 15:13

Ik ben Gaby 44 jaar, woonachtig in een klein dorp in Brabant met mijn man en 2 dochters.

Ik heb nog geen officiële diagnose van MS maar heb sinds een maand uitval aan de gehele rechter kant van mijn lijf. Waarbij de MRI en lumbaalpunctie een ms beeld laat zien, de uitval wordt nu veroorzaakt door een grote ontsteking. Ik ben inmiddels behandeld met methylprednisolon infusen.

Wat voor mij voor nu het grootste probleem is, is de onzekerheid (ga ik nog herstellen, krijg ik weer een aanval, hoe gaat mij leven eruit zien enz.) Ook moet ik keuzes gaan maken welke medicijnen ga ik gebruiken. Kortom voor mij nog veel vragen en helaas nog weinig antwoorden.

Avatar van Eva
Eva
Moderator
26 maart 2024 om 21:07
Moderator

Welkom bij deze gespreksgroep Gaby!
Wat naar, maar ook herkenbaar, die onzekerheid. Hopelijk vind je op MS.nl informatie welke je kan ondersteunen in je proces 🍀

Voel je vrij om een gespreksonderwerp te openen binnen deze groep over psychische klachten, mocht je behoefte hebben daar meer over te delen. En had je de gespreksgroep ‘diagnose en klachten’ al ontdekt? Mogelijk is dat ook wat voor je 🤗

Sterkte de komende tijd!