MS.nl zoekt moderatoren om gespreksgroepen te begeleiden

  • Gepubliceerd op: 16 april 2024
  • Categorie: Nieuws van MS.nl

In de community op MS.nl kunnen mensen elkaar vinden, leren kennen en in de gespreksgroepen ervaringen en tips delen. Dit gebeurt onder begeleiding van moderatoren. Zij creëren een warme en veilige online omgeving en zijn het eerste aanspreekpunt voor vragen en opmerkingen. Word jij ook moderator op MS.nl? 

Als moderator lees je mee met gesprekken en reacties. Bijvoorbeeld over de gevolgen van MS of medicijnen en bijwerkingen. Met persoonlijke aandacht nodig je anderen uit hun ervaringen te delen in de community.  

Iets betekenen voor anderen

Zoals Esmeralde, die moderator is vanaf de start van MS.nl: “Ik wil modereren, omdat ik mensen met MS wil ondersteunen en helpen. Zelf heb ik al lang MS en ben ik aardig door de wol geverfd.” 

Toen zij net de diagnose had was er nog maar weinig informatie online te vinden. “Ik heb dat toen echt gemist”, vertelt ze. “Een site als MS.nl was er nog niet. Het modereren geeft me het gevoel dat ik echt iets kan betekenen voor anderen met MS.” 

Vacature: moderator op MS.nl

Modereren kan op een moment dat het jou uitkomt. Esmeralde: “Je doet het gewoon vanuit huis. Ik leer door het modereren zelf ook nog nieuwe dingen. De tijd die ik online doorbreng is zinvol en leuk.” 

Heb jij zelf te maken met MS en wil je, net als Esmeralde, deelnemers op MS.nl ondersteunen met jouw ervaring? Dan zijn we op zoek naar jou. Bekijk de vacature voor moderator hier en meld je aan.