MS Vereniging Nederland

MS Vereniging Nederland is de patiëntenvereniging voor mensen met MS en hun naasten. De vereniging komt op voor de belangen van de 7.700 leden en bevordert de volwaardige deelname van mensen met MS aan de maatschappij.

Altijd dichtbij

MS Vereniging Nederland brengt mensen met MS en hun direct betrokkenen bij elkaar om kennis en ervaringen te delen. Ook geeft de vereniging informatie over de ziekte en het leven met MS. Zo kunnen mensen met MS weloverwogen keuzes maken om de regie over hun eigen leven te houden.

Kerntaken

De kerntaken van MS Vereniging Nederland zijn: belangenbehartiging, lotgenotencontact en informatievoorziening. Informatie geeft de vereniging op alle mogelijke manieren. Bijvoorbeeld via het ledenmagazine MenSen, brochures, websites en social media.

Dienstverlening

  • MS-telefoon

Heb je een vraag, of heb je behoefte om ‘stoom af te blazen’? Hiervoor kun je terecht bij de MS-telefoon. Bij problemen door MS kan het telefoonteam je doorverwijzen naar een deskundige.

  • MS-coaches voor MS en werk

Vragen over het blijven werken met MS kun je stellen aan een van de MS-coaches. Het eerste telefonische consult is gratis. Eventueel kun je daarna een betaald vervolgconsult inplannen.

  • MSkidsweb

Deze website biedt informatie en tips voor kinderen die een ouder hebben met MS. Ook kinderen die zelf MS hebben, vinden hier informatie over hun ziekte.

  • MS-voedingslijn

Voeding is een onderdeel van een gezonde leefstijl en kan ertoe bijdragen dat mensen met MS zich beter voelen. Een diëtist geeft telefonisch advies over gezonde voeding.

  • NMOSD en MOGAD

MS Vereniging Nederland vertegenwoordigt ook mensen met NMOSD en MOGAD. Deze aandoeningen, allebei verwant aan MS, zijn erg zeldzaam.

Contact

Hieronder vind je de contactgegevens van MS Vereniging Nederland:

MS-telefoon: 088-3748585 (werkdagen, 10.30 - 14.00 uur)

MS-coaches: 088-3748555

Voorlichting: 088-3748500

E-mail: info@msvereniging.nl

Website: https://msvereniging.nl