Avatar van JessicaJoyceJessicaJoyce

Heeft zelf MS

Relapsing remitting MS (RRMS)

Blogt sinds februari 2024

Ms by Jess

4 volgers

11 blogberichten

Over mij

Link met MS

Heeft zelf MS

Vorm van MS

Relapsing remitting MS (RRMS)

Meer over de vorm van MS

RRMS die momenteel actief is.

Link met MS

Andere link met MS

Ik heb zelf MS en mijn zus ook.

MS sinds

2024

Gevolgen van MS

Angst, Arbeidsongeschiktheid , Darmproblemen, Gewichtsafname, Overprikkeling, Gevoelsstoornissen (bijvoorbeeld tintelingen), Tremoren (schokkende bewegingen), Verdriet, Cognitieve problemen (bijvoorbeeld problemen met concentratie)

Behandeling

Voeding en diëten

Ander dieet

Meer over voeding en diëten

Ik vermijd tarwe, koemelk en aardappelzetmeel. Tarwe en koemelk aangezien ik hier een intolerantie voor heb dit wist ik nog voor mijn MS diagnose. Daarbij schijnt het ontstekingen te triggeren. Ik reageer momenteel op heel veel voedingsmiddelen overactief en ik heb besloten om via mijn orthomoleculaire therapeut een geruime IgG-test af te nemen, omdat ik per direct wil weten waar ik overactief op reageer. Aangezien ik het risico loop op verdere ontstekingen als ik nog meer dingen blijf eten waarvan ik niet weet of ik er overactief op reageer. De test word 19 maart afgenomen.

Meer over mij

Over mij

Hi ik ben Jessica, 28 jaar oud trotse mama geworden van een zoontje sinds 27 mei 2023. 9 januari 2024 gediagnosticeerd met MS. Mijn tien jaar oudere zus kreeg aug 2022 de diagnose. Mijn hobby’s zijn zingen interieurfotografie en contentfilmpjes maken.

Geslacht

Vrouw

Geboortejaar

1995

Provincie

Gelderland

Woonsituatie

Met partner en kind(eren)

Werksituatie

Werkt in loondienst

Meer over mijn werksituatie

Momenteel zit ik vanaf december in de ziektewet. Eerst een griepje gevolgd door een ongunstige MRI uitslag. En een rollercoaster aan onderzoeken wat snel daarop volgde. Daarbij herstel ik niet van mijn ms klachten. En moet ik zo snel mogelijk aan de medicatie..

Meer over mijn eigen website of socialmediaprofiel

Ik heb een podcast opgenomen en gepubliceerd op spotify om mijn verhaal en mijn proces te delen. Om lotgenoten te kunnen helpen, omdat ik precies weet hoe het is om niet gezien en gehoord te worden. Daarbij ben ik erachter gekomen dat ik het leuk vind om kraammanden te maken ☺️ heb er een voor mijn pas bevallen vriendin gemaakt.

Interesses

Interesses

Ontwikkelingen in de MS-zorg, Behandeling met medicijnen, Behandelingen bij een therapeut of arts, Lichamelijke gevolgen van MS, Psychische gevolgen van MS, Cognitieve gevolgen van MS, Sociale en financiële gevolgen van MS, Sporten en bewegen, Hulpmiddelen, Reizen en vakantie, Vergoeding en verzekering, Voeding en eetpatroon, Werk en arbeidsongeschiktheid, Kinderwens en zwangerschap