Blog: Bescherm Je Hoofd en Hart Zoals Je Huis

25 mei 2024 1 waardering 4 reacties

Stel je voor: je nodigt iemand uit in je huis en ze maken er een puinhoop van. Je zou ze niet snel opnieuw uitnodigen. Je huis is je toevluchtsoord, je veilige plek.

Maar wat als we diezelfde zorg niet toepassen op onze innerlijke wereld? Je gevoelens zijn als het huis van je hoofd en hart. Ze verdienen net zoveel bescherming als je fysieke huis. Mensen die jouw innerlijke ruimte niet respecteren, hoeven er niet binnen te komen. Bouw een symbolische omheining, houd ze buiten terwijl je innerlijke rust behoudt. Koester je gemoedsrust als een waardevol goed.

Vooral bij chronische ziekte is het essentieel om deze grenzen te bewaken. Je hoofd en hart zijn kostbaar. Bescherm ze zoals je je huis zou beschermen. Alleen dan vind je de rust en balans om echt voor jezelf te zorgen.

Ontketen je innerlijke kracht binnen de stevige grenzen van bescherming en respect. Net zoals je jouw huis met zorg en liefde omringt, vul je ook je innerlijke zelf met zelfliefde en respect. Sta niet toe dat anderen jouw grenzen overschrijden. Bescherm je hoofd en hart, want zij zijn de kern van je welzijn, de fundamenten waarop je rust en veerkracht bouwt.

Bescherming van je innerlijke wereld is net zo belangrijk als het beschermen van je huis.

© Liefs Jojo

4 reacties

25 mei 2024 om 22:41

Lieve JoJo,

ZO ongelooflijk goed wat je schrijft.....

Ik denk gelijk door het lezen van hé tekst .....

Ik gaf niet goed mijn grenzen aan .....

Nu wel.....en denk daarbij...moest ik eerst ziek worden voordat ik echt voor mezelf op kon komen. Ja een hele pijnlijke reis Een reis omdat ik het kennelijk nodig had om stelling te nemen voor mijn gezondheid

Je schrijft heel goed vind ik en er zit ook veel zelfbewustwordings wijsheid in .Dank nogmaals

Avatar van irini
25 mei 2024 om 23:17

Je hebt gelijk Jojo!

Ik begin nu pas te denken wat mijn hart 💓 nodig heeft .

Endat is een hele moeilijke reis voor mij . Eerst moest ik heel erg ziek worden. Ik ging maar door en door tot het niet meer ging . Nu pas besef ik dat ik meer in mijn leven wil en andere dingen . Mijn hart is opeens zo gevoelig en ik moet weer leren te ontvangen nadat ik altijd gewent was te geven en te geven . Ik werd ziek en niemand bleef meer over toen ze beseften dat ik niet meer kon geven . Nu ben ik mijzelf weer aan het opbouwen maar op een andere manier . Maar er was een moment dat ik dacht als ik niet meer kan geven wie wil me dan nog?

Stapje voor stapje ga ik vooruit maar er komen weer wensen en verlangens …….

Liefs irini❤️

Avatar van liefsjojo
26 mei 2024 om 07:19

Lieve Paola,

Dank je wel voor je mooie woorden. Het doet me goed te horen dat mijn schrijven je raakt en je helpt in je zelfbewustwording. Het is soms inderdaad een pijnlijke reis om onze grenzen te ontdekken en te leren respecteren, maar het is ook een reis van groei en kracht. Blijf trouw aan jezelf en je gezondheid. Je verdient het om voorop te staan in je eigen leven.

Veel liefs,

Jojo

Avatar van liefsjojo
26 mei 2024 om 07:21

Lieve Irini,

Je hebt helemaal gelijk, het is een uitdagende reis waar je op bent. Maar weet dat je niet alleen bent. Stapje voor stapje kom je vooruit, en het is prachtig om te zien hoe je jezelf opnieuw opbouwt, zij het op een andere manier. Het is oké om te leren ontvangen, om jezelf toe te staan om te worden verzorgd en geliefd. Jouw wensen en verlangens zijn belangrijk en verdienen ruimte. Blijf trouw aan jezelf en laat je hart je leiden.

Liefs, Jojo 💖

Avatar van liefsjojoliefsjojo

Heeft zelf MS

Relapsing remitting MS (RRMS)

Blogt sinds februari 2024

Volgende blogpost

Terug naar blog