Wat is er nieuw in de community?

4 juli 2024 5 waarderingen 1 reactie

Dag allemaal,

Afgelopen week is er een verbetering doorgevoerd in de community voor mensen met een account. Voor het actief deelnemen aan gesprekken in de community heb je namelijk een account nodig. Deze maak je eenvoudig en gratis aan via deze link.

Wat is er veranderd?

Eerder was er een verschil tussen het starten en/of een reactie geven op een gesprek in de community en het ‘volgen’ ervan. Door het ‘volgen’ van een gesprek ontvang je meldingen via de mail bij nieuwe reacties en blijf je goed op de hoogte. Deelnemers moesten zelf actie ondernemen en de keuze maken om een gesprek te volgen. Wanneer je dit over het hoofd zag ontving je geen meldingen bij nieuwe reacties.

Hoe werkt het nu?

  • Je volgt automatisch een gesprek wat je zelf start en krijgt dus ook automatisch meldingen van nieuwe reacties

  • Wanneer je reageert op andere gesprekken staat onder het reactie veld de optie om het gesprek te volgen automatisch aan (zie de screenshot hieronder). Je kunt deze optie ook uitzetten en ervoor kiezen het gesprek niet te volgen

Het voordeel is dat je eenvoudiger en eerder op de hoogte bent van nieuwe reacties in de gesprekken waar je aan deelneemt. De meldingen die je krijgt zijn nu automatisch geregeld. In jouw profiel kun je instellen hoe vaak jij meldingen wilt ontvangen. Dat doe je door naar instellingen te gaan, zie hieronder de screenshot;

Daarna kun je bij ‘persoonlijke meldingen’ aanvinken hoe vaak je meldingen wilt ontvangen, zie hieronder de screenshot;

Sowieso kun je ook op een later moment een gesprek gaan volgen of ontvolgen. Dit kan via de knoppen direct onder het gesprek.

Vragen? Mail naar community@ms.nl

Hartelijke groet,

Josien, communitymanager

1 reactie

Avatar van liefsjojo
9 juli 2024 om 13:11

Hoi,

Voorheen kregen we bij het delen van jullie content een groen vlak met de tekst "je vind het op ms.nl". Ik had toen al gevraagd of dat vervangen kon worden door de toegevoegde foto. Bij nieuwsberichten was dat inmiddels veranderd, maar sinds jullie update zie je helemaal niets meer. Hierdoor wordt het onaantrekkelijk om content te delen op social media, en dat is zo zonde. Mensen zijn visueel ingesteld; als ze een plaatje zien, zullen ze eerder klikken. Nu er niets meer zichtbaar is, zal het afwijzingspercentage veel hoger zijn en is het visueel niet aantrekkelijk om te delen.

Avatar van JosienJosien

Werkt in de MS-zorg

Blogt sinds januari 2024

Nieuws over de community op MS.nl

29 volgers

7 blogberichten

Terug naar blog