Dankjewel Msweb; lang leve MS.nl

1 maart 2024 6 waarderingen 1 reactie

Dank je wel MSweb; lang leve MS.nl

Het is met pijn in het hart dat ik – en ik niet alleen - afscheid neem van MSweb. Afscheid van een team van zo’n zestig zeer betrokken vrijwilligers die dagelijks met hart en ziel bezig waren met MSweb. Met veel succes. Het was jarenlang de best bekeken website over MS in Nederland. Eén van de eerste dingen die ik ’s ochtends deed was even kijken op MSweb of er nog interessant nieuws was. En dat was er vrijwel elke dag.

 

MSweb-nieuws kwam snel en was betrouwbaar. En altijd interessant, want ook controversiële zaken werden benoemd en zo nodig door deskundigen van commentaar voorzien.

 

Maar waarom nemen we dan afscheid van MSweb? Immers: “Never change a winning team.”

 

Daarom toch even hierbij mijn visie op de wenselijkheid van de overgang van MSweb naar MS.nl.

 

Naast belangenbehartiging en lotgenotencontact is informatievoorziening één van de drie kerntaken van de vereniging. MSweb had een zeer belangrijke rol bij die kerntaak informatievoorziening. En die kerntaak was bij MSweb in goede handen.

Ik was nog maar net voorzitter toen ik kennismaakte met initiatiefnemer en hoofdredacteur Nora Holtrust, bij haar thuis in Bilthoven. En even later met dochter Wendelmoet, de spil van MSweb. En ik was meteen verkocht. Wat een dynamiek! En wat een betrokkenheid!

 

Jarenlang is dat uitstekend gegaan, maar de toekomst van MSweb als zelfstandige website, gerund door vrijwilligers, kwam in de loop der jaren onder druk te staan. Cruciale personen vielen weg: Nora overleed, Wendelmoet vertrok. De financiering was lastig voor de vereniging. De werving van vrijwilligers werd steeds moeilijker. En de mogelijkheden die een professionele website tegenwoordig heeft, kunnen door de vereniging niet gerealiseerd worden omdat dat te kostbaar is.

De ambitie van het Nationaal MS Fonds om een professionele website op te zetten, het liefst gezamenlijk met ons, kwam als geroepen. Het loste een aantal van de hiervoor genoemde problemen op. Want intussen is duidelijk dat het bekostigen van zo’n nieuwe website geheel voor rekening gaat komen van het Nationaal MS Fonds en Stichting MS Research. Daarmee is de continuïteit beter gegarandeerd en zijn er mogelijkheden om meer functies van een professionele website te benutten.

 

Bovendien doet dit een hecht samenwerkingsverband ontstaan tussen het MS Fonds, MS Research en de MS Vereniging Nederland. Iets waar wij al jaren naar streven. Het bestuur van de nieuwe Stichting MS.nl is dan ook driedelig. De verantwoordelijkheden en bevoegdheden zijn gelijkelijk over de drie organisaties verdeeld.  

 

En het kloppend hart van de nieuwe website MS.nl is welbeschouwd nog steeds MSweb. Een hart dat de afgelopen maanden deskundig is overgezet naar een nieuw lichaam: MS.nl. Iets wat niet gerealiseerd had kunnen worden zonder de inhoudelijke inbreng van de vrijwilligers van MSweb.

 

En ook in de toekomst kan MS.nl niet blijven draaien zonder onze patiëntenvereniging. De inbreng van patiënten in MS.nl blijft cruciaal.

 

Dus is dit win-win-win. Al neem ik met pijn in het hart afscheid van MSweb, ik weet tegelijkertijd dat het kloppend hart van de nieuwe website MS.nl is gevormd door MSweb. De website is gelanceerd en ik verwacht een geslaagde harttransplantatie! Dank je wel MSweb; lang leve MS.nl!

 

Jan van Amstel,

Voorzitter MS Vereniging Nederland

1 reactie

1 maart 2024 om 18:03

Bedankt voor de mooie uitleg, dit omschrijft precies mijn ervaring van de transitie! 👌😊

Jan van Amstel

Partner / kind / ouder heeft MS

Relapsing remitting MS (RRMS)

Blogt sinds maart 2024

Dankjewel Msweb; Lang leve MS.nl

5 volgers

1 blogbericht

Terug naar blog