Oké, een grappig gevolg dan... Hebben jullie meer voorbeelden?

Laatste activiteit: 16 maart 2024 3 reacties 1 volger 4 waarderingen
Avatar van Sara
14 maart 2024 om 11:20

Het MindsLab (https://mindslab.nl/) van Hanneke Hulst houdt een nieuwe cognitietour. Gisteren mocht ik erbij zijn in het gebouw van ziekenhuis Alrijne in Leiden.

Associate Professor Marit Ruitenberg hield voor de volle en aandachtige zaal een interessant en helder verhaal over wat er nou vaak mis gaat bij MS op het gebied van cognitie, wat er (soms) aan gedaan kan worden, en welk onderzoek Mindslab doet en wil doen.

Na de pauze zouden we in zes kleinere groepen meer horen en meer vragen mogen stellen. Drie groepen direct, en drie groepen een klein uurtje later. Daarvoor hadden we zes kleuren kartonnetjes uitgereikt gekregen bij de ingang.

Ik had blauw, ging daarom eerst nog wat rondhangen in de personeelskantine, en maakte daar een praatje met een oude bekende.

Toen we teruggeroepen werden, haalde ik het kartonnetje uit m'n tas.

En jawel!

En die kleur was al in de eerste ronde aan de beurt geweest.


Het jammere was wél dat ik absoluut geen energie meer had om dat even te melden en toch aan te schuiven, wat vast geen probleem zou zijn geweest.

En o ja, wat ik wél onthouden had: dat het bij MS relatief vaak mis gaat met het visuele geheugen. 🤣

Bewerkt op 14 maart 2024 om 11:27

3 reacties

Avatar van Esmeralde
14 maart 2024 om 12:16

Hoi Sara

Duidelijk cognitie dingetje 🤭
Het zou mij ook kunnen overkomen

14 maart 2024 om 19:56

Ik heb dat regelmatig, alleen vergeet ik dan vaak wat er nu eigenlijk gebeurd is, dan weet ik wel dat er iets bijzonders was (vaak denk ik dan dat het zo bijzonder is, dat ik dat wel onthoud... bijna net als iets op een speciale plek leggen zodat ik het niet zal vergeten, en dan wel weten dat ik dát gedaan heb, maar toch niet meer weet wáár die plek dan is).

Heel begrijpelijk ... jij dacht, was er van overtuigd, misschien zelfs wel zeker weten gezien dat het blauw was.....
gelukkig was het ''alleen maar een kaartje''... ik heb het eens met een afvoerslang gehad... gekeken... wist het zeker dat ik de grijze erin had hangen... en hoor even later hoe de afwasmachine al zijn water loslaat op de keukenvloer, omdat de afvoer nog niet in het pijpje hing 🙃.

En nu vanavond was ik was bij mijn schoonDochter, want ik zou even oppassen, zij verteld ' kleinZoon slaapt nu, hij was zo moe, weinig geslapen vannacht, nog niet gegeten, zijn Vader komt straks thuis, die heb ik geapt', dus ik denk... oh, vaders weet er al van, die regelt dat dan wel verder... dus heb de gedachte 'zijn vader'... en wil dat verwoorden.... raak ik in de war...

Het beeld van mijn exman( vader van mijn Zoon), maar ook mijn Man in mijn hoofd... zeg dat ook... oh, even verwarring en een overload aan vaders in mijn hoofd... maar XXX regelt ....ach... noem ik de naam van de vader van Zoon (mijn ex man)....
Echt even helemaal in de war...🤯

Avatar van Sara
16 maart 2024 om 12:56

Allemaal heel herkenbaar ook @Mirj@m.

De belangrijkste tip in het cognitieverhaal was 'laat het je omgeving weten'. En dat herken ik wel. Een beetje begrip (natuurlijk ook voor andere klachten) helpt wel. En blijven lachen 😊😊